Over Willex

Designed for an urban lifestyle

De merknaam Willex staat synoniem voor producten met karakter. Wij ontwikkelen onze producten in de lijn met de belangrijkste kenmerken van onze gebruikers. Sterk, robuust en stoer.

Het bijzondere karakter van onze producten ligt in de afstemming op het gebruik in de stad en de aansluiting op de unieke wensen van alle mensen die dagelijks samen met hun fiets onderdeel uitmaken van het stadse verkeer en het stadse leven.

The best of both worlds

De inspiratie voor onze producten doen we op in landen met een echte fietscultuur. Als Nederlanders zijn wij opgegroeid met fietsen, het is een onderdeel van ons dagelijks leven en de perfecte bron van informatie en inspiratie.

De basis voor productontwikkeling en research ligt daarom in de Benelux. In deze regio’s worden nieuwe producten en collecties bedacht, getest en verbeterd voordat ze geschikt gemaakt worden voor de mondiale markt.

De productie van Willex artikelen vindt plaats in onze eigen fabrieken in Azië en gebeurt volgens Europese maatstaven voor milieu en veiligheid. Vanuit kantoren in Hong Kong en België worden onze producten mondiaal gedistribueerd. Zo kunnen we in elk stap van het proces, van ontwerp tot productie en distributie, de beste kwaliteit garanderen.